Erről a termékről érdemes tudni, hogy könnyűszerkezetes technológiával készül, ennek köszönhetően a súlya is jóval kisebb, mint például a tömörfa variációké.

Az MDF ajtó megvásárolható festett, CPL, dekorfóliás, vákuumfóliás kivitelben egyaránt, ami a felületkezelését illeti. A színválasztás függ a felületkezeléstől, azonban nagy színskála áll rendelkezésre minden esetben. A lap maga nagy keménységgel bír, farostokból és hatalmas szilárdságú kötőanyagokból lett kialakítva.

A bútorgyártásban hatalmas népszerűségnek örvend ez az anyag, szóval nagyon elterjedt. Az MDF ajtó jól megmunkálható, szaknyelven könnyen marható bele bármilyen minta. Rendelhet teli vagy üveges variációt is. Óriás előnye, hogy utólag is beépíthető, szóval a felújítás vagy az építés után is egyszerűen beszerelhető.

Az efféle típusú nyílászáró megbízható zárral és pánttal kerül a birtokába. Ezek jó minősége garantálja a hosszú élettartamot. Az MDF ajtó akár egyedi méretben is megrendelhető, így bármilyen kialakítású is legyen a lakása, a nyílászáró behelyezése nem okozhat gondot.