AdBlue tartály

A berendezés akár ipari célra is beszerezhető, tankolásra és tárolásra egyaránt alkalmas. Az AdBlue tartály föld feletti és alatti változatban is megtalálható. Fel van szerelve a szükséges csatlakozókkal és a kimérő szerkezettel is. Mindez csakis kizárólag a megfelelő szigetelés mellett történhet. A termék inox acélból, valamint HD polietilénből áll, lehet álló és fekvő változatú is. A környezetre nézve semmilyen mellékhatása nincs, teljesen biztonságosnak bizonyul.

Az AdBlue tartály arra lett kifejlesztve, hogy tökéletes működést és termékminőséget biztosítson mindenféle körülmény között. A nemzetközi szabályzatban meghatározott paramétereket is figyelembe kell venni. Mobil változatban is beszerezhető. Az AdBlue tartály által csak karbamid oldatot szabad tárolni és szállítani. A katalizátorba vezető csövek duplafalúak, ez lehetővé teszi, hogy a hűtőrendszer felfűtse ezeket a csöveket, illetve magát az AdBlue tartályt, például ha az megfagyott.

A tartálytisztítás során alkalmazni kell az előírt szabványt. A művelet szakszerű felügyelet mellett történhet meg. Két fő felügyelő személy jelenlétében végezhető el. Így a tároló egység sok időn keresztül biztonságosan fog működni. Ha az előírtak alapján tarja karban, akkor megakadályozhatja a rozsdásodást, az eldugulást és a belsejében nem fognak lerakódások képződni. A tartálytisztítás megakadályozza, hogy a benne tárolt anyag keveredjen a régen lerakódott szennyeződésekkel. Sőt, ha betartja az utasításokat, megőrizheti a járművek épségét is.

A tartálytisztítás szakember által végezhető el, aki nagykorú, azaz elmúlt 18 éves. Mindenképp nagyon fontos a művelet elvégzése, hiszen elég sok problémát akadályozhat meg, ha időben cselekszik. A tartálytisztítás a környezetre is védő hatással van. A régebben lerakódott káros anyagokat eltávolítja a berendezésből, így nem szennyezi a légteret. A szellőztetést egyáltalán nem szabad elhanyagolni a művelet alatt. Mindenképp robbanás biztos kivitelű eszközöket, valamint szerszámokat kell használni.