A vegán étrend alapjai
A vegán étrend alapjai

Mindenki számára fontos, hogy megfelelő táplálékot fogyasszon, úgy mennyiségben, mint minőségben. Vannak, akik ezt úgy oldják meg, hogy vegán életmódot folytatnak azzal, hogy bizonyos dolgokat, mint a hús, tej vagy tojás teljesen kihagynak az étrendjükből és ezt külön filozófiaként kezelik. Ennek az életmódnak lehetnek előnyei, amit több tudományos szövetség is alátámaszt.

Amennyiben az étrend, rendesen meg van tervezve és mindent megfelelő mennyiségben fogyasztanak, előfordulhat, hogy a degeneratív és szívbetegségek ellen védelmet nyújthat, aminek az lehet az oka, hogy nincs a táplálékban nagymennyiségű zsiradék, amelyek túlzott fogyasztása hozzájárulhat bizonyos betegségek kialakulásához.

Van olyan orvos, mint Dean Ornish, aki kifejezetten vegán étrendet javasol bizonyos betegségek kialakulására és azoknak az esetleges visszafordítására. Tény az, hogy a növényekben sok olyan ásványi anyag és nyomelem található, amire a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez, ezért érdemes lehet kipróbálni