A családi fészek újragondolása, főleg ha nem csupán egy-két szoba falának az átszínezését takarja, de nagyobb volumenű tevékenységet is, bizony nem olcsó mulatság.

Mégis, vannak bizonyos területek, amelyek korszerűsítését nem hanyagolhatjuk el. A tetőfelújítás bontás nélkül tipikusan ebbe a csoportba tartozik. A tetőfelújítás gondolatától a legtöbbeket óhatatlanul is félelem fogja el. Ennek oka az általában vett magas költségek.

Igaz, ami igaz, a tető átépítése nem a baráti költségekről híres, viszont, ahogy azt korábban érzékeltettük, nem hanyagolhatjuk el, hiszen annak romlása akár az egész ingatlan sorsát is megpecsételheti. Gondoljunk csak a nem túl kellemes beázásra!

A tetőfelújítás bontás nélkül pontos költsége számos egyéb tényezőnek a függvénye. Mindenkire egyformán ráillő árak nincsenek és nem véletlenül. A tető formája, nagysága, a szigetelés milyensége és az egyéb tartozékok egyaránt alakítják a végső összeget. Ahhoz, hogy a végösszeg kiderüljön, a szakember által végzett állapotfelmérés kell.