Dr. Schüssler
                       Dr. Schüssler

Az információs gyógyászat az ezernyolcszázas évek második felében alakult ki. A lényege az, hogy a különféle, testünk számára szükséges anyagokat információ szinten tudjuk bevinni. A homeopátia – melynek létjogosultságát legújabban a tengerentúli rendelkezések igen csak megkérdőjelezik – mellett a Schüssler só az, amelyik ezen az elven állítja vissza a testünk egyensúlyát.

Ugyanis Dr. Wilhelm Schüssler orvosként rájött arra, hogy sejtjeink egészséges működéséhez fontos, hogy 12-féle esszenciális só a megfelelő arányban legyen jelen. Így dolgozta ki a Schüssler só terápiát, amely napjainkban válik egyre ismertebbé.

A hivatalos, gyógyszerközpontú orvoslás még mindig nem alkalmazza, Ennek ellenére, sokan, akik nem a gyógyszerszedés hívei, érdeklődnek a Schüssler só iránt. Ez a termékcsalád is az egészségmegőrzés egyik eleme.

Hiszen a betegségek megjelenése előtt általában már jelez a szervezet. Valamilyen egészségügyi probléma jelentkezik, de lehet, hogy csak általános rossz közérzetként vagy fáradságként mutatkozik meg, hogy valamit tenni kéne önmagunkért.