Forrás: himgeurope.com
Forrás: himgeurope.com

A hajhullás a legtöbb esetben egy természetes folyamat. Akár napi 100 hajszálat is elveszíthetünk, mégsem beszélhetünk még kopaszodásról. Azonban ha azt tapasztaljuk, hogy a szokásos mennyiségnél több hajszálat veszítünk, esetleg hajunk csomókban hullik, akkor érdemes felkeresni egy hajgyógyászt, mivel a háttérben számos probléma állhat.

Férfiaknál legtöbbször az öröklődés, a hormonok vagy az életkor adhat magyarázatot a kopaszodásra, nálunk ennek leggyakoribb oka az androgén alopécia. A nők kopaszodásáért is az öröklődés, és az öregedés mellett szintén a hormonok okolhatóak. Náluk még a terhesség és a szülés is okozhat hajhullást.

A genetikán és a hormonokon túl is még számos indoka lehet a hajvesztésnek. Ha visszafordíthatatlan a hajhullás, akkor a legtöbb esetben valamilyen trauma (baleset, sebészeti beavatkozás) állhat a háttérben, ekkor ugyanis fizikai stressz éri a szervezetet, mely során kihullhat a haj.

Gyakran okoz hajvesztést az elégtelen táplálkozás is. Túl sok A-vitamin, túl kevés B-vitamin, fehérjehiány, hirtelen fogyás vagy szélsőséges diéta is kiválthatja a problémát.

PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma esetén túl sok az androgén a szervezetben, ami a haj elvékonyodásához vezethet.

Alacsony vérnyomás is okozhat hajhullást. Ilyenkor az erek nem szállítanak elegendő mennyiségű oxigént és tápanyagot a hajhagymákba, ezért azok működése lelassul vagy teljesen leáll és a hajszálak kihullanak.
Kopaszodáshoz vezethet még a pajzsmirigy-alulműködés, autoimmun betegségek, vérszegénység, gombás fejbőr, a kemoterápia, különböző gyógyszerek, túl gyakori fodrászati kezelések, a trichotillománia, és a lelki stressz is.

A kopaszodásra egyetlen biztos megoldást csak a hajbeültetés nyújt. A hajbeültetés előtt viszont mindenképp keressen fel egy hajgyógyászt!

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!