Zabpehely

Nagyon fontos, hogy reggelire olyan ételt válasszunk, amely tápláló, de ugyanakkor könnyen emészthető is. Az elmúlt években a zabpehely nálunk is egyre népszerűbb lett.

Ez annak köszönhető, hogy magas rost és vitamint tartalommal rendelkezik, és ásványi anyagokban is gazdag, ezáltal tápláló és ízletes reggelit lehet készíteni belőle. A rostok felelősek az emésztőcsatorna tisztításáért, ami által segíti a fontos tápanyagok felszívódását is.

A vitaminok és az ásványi anyagok szintén fontos szerepet játszanak a szervezet működésében. Így bátran kijelenthetjük, hogy a zabpehely teljes értékű tápláléknak számít, és ideális reggelire. Könnyen emészthető és elegendő energiával lát el.

A glikémiás indexe alacsony, ami annyi jelent, hogy a szénhidrátok lassabban szívódnak fel a vérben, így nem emelik meg jelentősen a vércukorszintet. Így a diétázók és a cukorbeteg számára is ideális reggeli táplálék. A zabpehely számos módon elkészíthető. Leggyakrabban zabkását készítenek belőle, de keverhetjük müzlihez vagy más ételhez is.