AL KO szennyvízszivattyú
AL KO szennyvízszivattyú

A talajvíz, a nagy esőzések vagy esetleges csőtörés komoly problémákat okozhatnak, amelyeknek jelentős anyagi kár lehet a vége. Egy elárasztott akna vagy pincehelyiség ilyen állapotban teljesen használhatatlannak számít.

A mai technológiának hála, nem vedrekkel kell kimerni a szennyvizet, mivel létezik egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás a problémára, az AL KO szennyvízszivattyú képében. A kialakítása mondhatni inkább ötletesebb, mint bonyolult és ennek köszönheti a kimagasló hatékonyságát.

A praktikus konstrukció egyszerű használatot tesz lehetővé. Csak bele kell ereszteni az elárasztott helyiségbe és ezután bekapcsolni. Olyan szűrővel van ellátva, amelyik alkalmas a leülepedett iszap felszippantására, viszont kívül tartja a nagyobb, szilárd testeket. Az AL KO szennyvízszivattyú el van látva egy úszókapcsolóval is, ami kábellel csatlakozik a berendezéshez.

Erre azért van szükség, mert ez automatikusan leállítja AL KO szennyvízszivattyút. Amíg található szennyvíz például egy aknában, mindaddig a kapcsoló a felszínén lebeg.