Amennyiben betonra szeretnénk festeni, akkor értelemszerűen valamilyen tartós, jól fedő és kopásálló anyagot kell választanunk. A betonfelületek sokkal tovább megőrzik ezáltal az eredeti állapotukat, nem avulnak el olyan hamar.

A Valmor betonfesték ezen kívül másra is használható. Például jelölő vonalakat festhetünk a járdára, az úttestre. A száradást követően csúszásgátló bevonatot képez, ezért praktikus ezzel lefesteni a lépcsőket, de a gyalogosátkelőknél is gyakran használnak Valmor betonfestéket.

A műhelyekben szintén jól jön a Valmor betonfesték. Ellenáll a különféle vegyszereknek, ami különösen egy szerelőműhelyben lehet előny. Viszont tisztán tartani a Valmor betonfestékkel lefestett padlózatot bizonyos esetben nehézkes lehet, mivel megtapadhatnak rajta az olajos szennyeződések az érdes textúrájából fakadóan.

Gyakran alkalmazzák kérgesítésként a különféle homlokzati díszítőelemek esetében. Az átlagos igénybevételnek minden további nélkül ellenáll. Persze jó tudni, hogy nem az extrém megpróbáltatásokhoz lett tervezve.