karora
Karóra

Annak ellenére, hogy senkiből nem csinál profi vállalkozót, mégis határozottabb fellépést eredményez egy tárgyalás alkalmával. Nem szabad alábecsülni egy elegáns karóra szerepét az üzleti megjelenésben. Mert ebben a szférában rendkívül fontos az első benyomás és bármilyen kegyetlennek hangzik, sokat számítanak a külsőségek. A profizmus egyik jele, hogyha üzletemberként sikerül meggyőzően átadni a mondanivalónkat, miközben a jó megjelenésről sem feledkezünk meg.

Hogyha egyensúlyba kerül a mérleg nyelve e két dologgal kapcsolatban, akkor valószínűleg már a markunkban érezhetjük a sikert. Nem ritka, hogy egyesek a luxustermékeket presztízskérdésként kezelik és ebbe beletartoznak a komolyabb karórák is. De olyanok is akadnak, akiket egyáltalán nem foglalkoztatnak ilyen szinten a karórák. Az viszont tény, hogy az üzleti megjelenés egyik elengedhetetlen kiegészítőinek számítanak a klasszikus és elegáns óramodellek. A lényeg, hogy nem kell túlgondolni. A jól bevált irányvonal mentén egyedi stílus alakítható ki, a hatalmas kínálatnak köszönhetően.

A karórák jelentőségét mi sem példázza jobban, mint az, hogy az okoseszközök megjelenése ellenére, még így sem mentek ki a divatból az analóg változatok. Talán ennek oka az, hogy az üzleti élet és a karórák megvalósítása között szoros párhuzamot lehet vonni. A pontosság, a precizitás, a klasszikus értékekhez való ragaszkodás, komolyságot és megbízhatóságot sugároz és mindezeket magába foglalja ez az apró, csuklónkon viselhető szerkezet. Miért kell ezt a dolgot tényként kezelni?

Mert könnyen a visszájára fordíthatóak a dolgok, ha egy hamisítvány fityeg a csuklónkon, még akkor is, ha ez egy minőségi utánzat. Aki jártas az órák világában és üzleti körökben, annak azonnal szemet szúr, hogy egy eredetinek tűnő dologgal próbáljuk eladni magunkat. A tárgyalópartnereinkben felmerülhet a kérdés, hogy vajon van-e mögöttes tartalma a mondanivalónknak vagy csak egy hamis képet próbálunk mutatni a vállalkozásunkról. A minőségi karórák viszont minden kétséget eloszlatnak.