szemészeti szakvizsgálat
Szemészeti szakvizsgálat

Az emberről elmondható, hogy csak nagyon nehezen szánja rá magát arra, hogy orvoshoz menjen, a szűrővizsgálatokat pedig egyenesen halogatjuk, mondván, minek keresni a bajt? Jön az magától is! Pedig a szemészeti vizsgálatot bizonyos időközönként feltétlenül el kell végeztetni, ha nem akarjuk, hogy súlyosbodjon a gond. A www.budaiszemeszet.hu weboldalon remek tájékoztatót találhat a szemészeti szakvizsgálatokról.

Itt megtudhatjuk azt, hogy milyen időközönként ajánlott szemészeti szűrővizsgálatra jelentkezni, illetve melyik az a betegség, amely ha előfordult a családban, akkor még sűrűbben szükséges a szűrővizsgálat. A Budai Szemészeti Központban korszerű műszerparkkal, átfogó és specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosokkal, tágas, kényelmes várókkal, illetve műtővel várják a pácienseket. Ez az ország legnagyobb magánszemészete, az itt dolgozó szakorvosok szakterületüknek nemzetközi szinten is elismert képviselői.

Speciális szakterületeik közé tartozik a lézeres látásjavítás, a szürkehályog kezelése, a látásjavító szemlencse műtétek, zöldhályog, diabétesz és macula degeneráció gondozása, szemészeti plasztikai műtétek, könnyezés miatti beavatkozások és teljes körű szemészeti szűrővizsgálatok. Ez utóbbiak esetében megvizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra, bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrése szintén megtörténik. A szemészeti szűrővizsgálat alkalmával sor kerülhet tájékoztatásra a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, látászavarok, szemüvegproblémák, helyes műkönny használat átbeszélésére.

De akut vagy tartósan meglévő szemészeti gyulladások diagnosztizálására, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultációra, kisebb sérülések ellátására úgyszintén a szemészeti vizsgálat kínál lehetőséget. A szemészeti szűrővizsgálat alkalmával a Budai Szemészeti Központban műszeres méréseket is végeznek a szakorvosok. Ezekről bővebben is olvashatunk az említett portálon, amelyen keresztül felvehetjük a kapcsolatot a szakértőkkel. Ne habozzon, menjen szemészeti szűrővizsgálatra!