gyertyaöntés
Gyertyaöntés

Az internetes bumm után egyre többször látni kézzel készült dolgokat. A gyertyaöntés újra a fénykorát éli, ami a könyvszeretők között is elterjedt, úgyhogy bárki kipróbálhatja a tudását. Valójában nincs annál jobb dolog, mint amikor meggyújthat egy szép gyertyát, ami a saját képzelete szerint készült el.

A gyertyakészítéshez mindig kelleni fog egy különleges öntő, ami megtartja a formát, ugyanakkor könnyen eltávolítható. A vállalkozó szívű emberek válogathatnak a henger, négyzet, gúla alakok között, de találnak kisebb és nagyobb darabokat is, bár sokan éppen a szív alakút szeretik a legjobban.

A fehér szín mellett, választhat színes zselét is, amitől a kész gyertya különböző árnyalatokban tündökölhet. Ha pedig a kézügyességet is figyelembe veszi, akkor mintákat és formákat is bele lehet csempészni a gyertyába. Innentől kezdve a gyertyaöntés nemcsak hobbi, hanem akár kézműves foglalkozás is lehet, amit később el lehet adni egy bizonyos célcsoportnak. Nincs más dolga, mint személyessé tenni a kész műveket.