Víz nélkül nem lehet zöld a gyep. Egyes helyeken szerencsések a növények, mert az esőzésekből pontosan a megfelelő mennyiségű vizet kapják. Viszont máshol is megoldható ez a gond, hiszen Budakalász öntözőrendszer révén biztosítani lehet az éltető folyadékot. Ha jelenleg egy slagot húz ki az udvarra, amihez hordozható locsolófej van csatlakoztatva, akkor érdemes lehet az automata öntözőrendszer telepítését fontolóra venni. Vegye figyelembe az előnyeit és hátrányait, hogy minden információval rendelkezzen a megalapozott döntés meghozatalához!

Budakalász öntözőrendszer telepítésével, a növények az optimális mennyiséget kapják a vízből. A fejlett automata öntözőrendszerek időjárás- és talajnedvesség-érzékelőkkel rendelkeznek, hogy a megfelelő mennyiségű vizet akkor juttassák ki, amikor arra szükség van. Az esőérzékelővel a fejlett rendszer kihagyja a tervezett öntözést, hogy elkerülje a gyep túlzott telítettségét és pénzt takarítson meg. Csak azért, mert el akar utazni, még nem jelenti azt, hogy sárga pázsittal kell büntetni, amikor visszatér. Budakalász öntözőrendszer segítségével nem kell megkérnie a szomszédot, hogy locsolja meg Ön helyett a gyepet, amíg nincs odahaza.

Lássuk az automata öntöző előnyeit!

Az automata öntöző pontosan ott és akkor juttatja a vizet a gyephez, ahol és amikor arra szükség van, ami jelentősen csökkenti a közüzemi számlákat, de ellensúlyozza a telepítés kezdeti költségeit is. Sőt, idővel megtérülnek és még az ingatlan értékét is növelhetik. Az automata öntöző talán legvonzóbb előnye, hogy takarékoskodik a vízzel. Mondjon búcsút a száraz foltoknak és az alaposan felöntött járdáknak vagy felhajtóknak!

Az időzítőket napi vagy heti locsolásra lehet beállítani és olyan időszakokra, amikor alacsony a párolgás. Számos rendszerhez „intelligens” nedvességérzékelők is telepíthetőek. Ezek valós időben mérik a csapadék mennyiségét és csak akkor aktiválódnak, ha a talaj száraz. Sok öntözési vállalkozó ma már vibrációs ekét használ az automata öntöző gyors telepítéséhez és a gyep minimális megzavarásához, ami gyakorlatilag nyomát sem hagyja annak, hogy a talajt egyáltalán megbolygatták.