Ilyen medencék

Rengeteg nőt egyszerűen borzongás fog el a szülés gondolatától is, nem beszélve arról, amikor megforduljon a fejükben, hogy ők maguk szüljenek. Ez mindössze az ismeretlentől való félelemnek, az otthonból való kimozdításnak és a rideg korházaknak köszönhető. De miért is kellene korházban szülnie, ha ezt akár otthon is megteheti kellemes, nyugodt körülmények között, akár egy medencében. Ilyen medencék, amelyek alkalmasak a szüléshez a DiszkontDepo webáruházban is megtalálhatóak.

Fémvázas szerkezetüknek köszönhetően stabilak, de felfújható, puha faluk kényelmet biztosít. Egyaránt tökéletesek a nyári fürdőzéshez, de akár a vízben szüléshez is tökéletesen alkalmasak. Felvetődhet a kérdés, hogy miért előnyösebb otthon, egy medencében szülni, mint a korházban? Elsősorban a megszokott, otthoni környezetben sokkal nyugodtabb és kellemesebb ez a folyamat, mint egy kórteremben. A meleg, illatos víz ellazít, megnyugtat és kellemes érzés járja át az egész testet.

Nem beszélve arról, hogy a víz felhajtó erejének köszönhetően a test, valamit a mozgás könnyebb lesz, ezáltal egyszerűbb megtalálni a legkényelmesebb pozíciót a vajúdáshoz. Az ilyen medencék, amelyek ekkora víztömeg tárolására képesek, kellően elegendő helyet tudnak biztosítani egyaránt Önnek és a születendő babának. Az intimitást is maximalizálják az ilyen medencék, már amennyire ebben az esetben ez lehetséges, hiszen mindössze csak a vajúdó anyuka tartózkodik a vízben.

Ezáltal egy meghitt, kellemes hangulatot teremthet, ami segít a stressz oldásában és elősegítheti a szülés könnyedségét. A meleg víz segít bizonyos szintig a fájdalomcsillapításban is, akárcsak beülnénk egy kád forró vízbe a sajgó hátunk vagy végtagjaink fájdalmának enyhítése érdekében. A meleg víz a világra jövő gyereknek is kevesebb traumát okoz, hiszen a medence meleg vize hasonló a magzatvízhez, ezért nyugodtabb világrajövetelt eredményez. Bárhogyan is nézzük, érdemes megfontolni az ilyen medencék vásárlását és az ebben való vajúdást. Tegye a szülést kellemessé a víz jótékony segítségével!