A társadalmi integráció fontos kérdés
A társadalmi integráció fontos kérdés

Sajnos hazánk az előítéletek mintapéldája. Szomorú, hogy ennyi évtized után sem látszik javulni a helyzet, sőt, bizonyos esetekben talán még rosszabb is lett. Az Olajág pályázata, azonban egy nagyszerű lehetőséget kínál, aminek keretein belül csökkenthetőek az előítéletek a romákkal szemben.

Ez egy mindennapos téma, mégis sok helyen tabunak számít, pedig erről beszélnünk kell, hiszen szinte nincs olyan település hazánkban, ahol ne lennének éles ellentétek a kisebbség és a többség között.

Az Olajág pályázata véget szeretne vetni a vitának, a vádaskodásnak olyan módon, hogy lehetőséget kínál a roma asszonyok foglalkoztatására a különféle szociális intézményekben, ami elősegítheti a társadalomba való integrációjukat. A roma kisebbség gyakran hozza fel érvként, hogy nem jutnak kedvező lehetőségekhez Magyarországon.

A többség viszont azzal vág vissza, hogy nem is céljuk a munkavállalás, inkább a kiskapukat akarják kihasználni. Az Olajág pályázata igyekszik véget vetni ennek a sehová sem vezető vádaskodásnak, ami már évek óta egyre nagyobb ellentéteket okoz.