gyapjú fonal
Gyapjú fonal

Manapság a kézzel készített termékek a reneszánszukat élik. Bizony, roppant divatosnak hat, ha a saját készítésű pulcsiban vagy sálban lépünk az utcára, hiszen ez esetben biztosak lehetünk abban, hogy egyedi és különleges a megjelenésünk. A minőségi gyapjú fonal elengedhetetlen része a munkának, így okos gondolat bekészletezni abból, mielőtt kötőtűt ragadnánk.

Hogyan is készítik pontosan a gyapjút? Nos, a szóban forgó, tapintásra durva anyag tulajdonképpen a bárányokról levágott elemi szál. A gyapjúnak két remek sajátossága van, aminek köszönhetően az emberek már több száz éve használhatják különféle ruhák elkészítésére.

Ez a két egyedi tulajdonság a nemezelhetőség és a hőre való érzékenység. A különböző fatájú juhok más-más típusúval rendelkeznek, így az abból készített gyapjú fonal is eltérő tulajdonságokat mutat. Abban az esetben, ha szívesen kézimunkázik, ne kössön kompromisszumot, csakis a prémiumminőséggel elégedjen meg, hiszen kizárólag így biztosíthatja a magas színvonalú végeredményt!