Reflex mélyláda

Igen gyakran felmerül a kérdés a kocsitulajdonosokban, hogy milyen autóhifi mélynyomó ládát érdemes megvásárolni? A főbb autóhifi mélynyomó láda típusok közé sorolható a reflex mélyláda. Ennek előnye és hátránya is van, de rendes kivitelezés esetén a negatívumokat minimalizálni lehet.

A megfelelő tervezés és méretezés esetén a reflex mélyláda egyértelműen ideális választást jelent mindenkinek, főleg akkor, ha a mai rádiós zenét, techno és rap stílust szereti az autó tulajdonosa. Ennek a szerkezetnek egyik fő adottsága, hogy a precizitás helyett a nagy és dögös mélyhangoké a főszerep. Nyilván akkor, ha adott az ideális minőségű mélysugárzó, akkor a szerkezet hangja pontos is lehet.

Ha alulméretezés megy végbe a tervezést tekintve, akkor a reflex mélyláda hangja kopogóssá, szárazzá válik. Fordított esetben, tehát túlméretezve a láda igencsak erőtlen hangzású lesz. Ez a legelterjedtebb és legszélesebb körben használt ládatípus. A reflex mélyláda most jutányos áron rendelhető meg a Dreambox nevű vállalkozástól.