Az ösztrogén dominancia ellen lehet küzdeni
Az ösztrogén dominancia ellen lehet küzdeni

Az emberi test nagyon komplex, ezért számos téren kell odafigyelni az egészség megőrzésére. A nők esetében kifejezetten fontos, hogy a hormonális egyensúly fennmaradjon, különben kellemetlen panaszok jelentkezhetnek. Gyakori probléma az ösztrogén dominancia, ugyanis fejfájás, menstruációs fájdalmak vagy depresszió is felléphet a következtében. Ösztrogén dominancia ellen sokféle módon lehet védekezni, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik utat választjuk. Az ember hajlamos arra, hogy azonnal a gyógyszerek mellett döntsön és bármit beszedjen, ami egy kicsit is enyhíti a panaszait.

Viszont érdemes azt is áttekinteni, hogy hosszútávon mennyire hatékony ez a mód. Mindenki tudja, hogy a gyógyszereknek gyakran több mellékhatásuk van, mint jótékony eredményük. Sokan allergiásak a különböző összetevőkre, számukra pedig még nehezebb a megfelelő kezelés kialakítása. Ösztrogén dominancia ellen azonban szerencsére másféleképpen is fel lehet lépni. A természetes, yam gyökér kivonatot tartalmazó krém segít abban, hogy helyreálljon a hormonháztartás és elfelejtse a kellemetlen panaszokat.

A legtöbb középkorú nő sajnos tapasztalja ezeket a tüneteket és nyilvánvalóvá válik, hogy a küzdelem az ösztrogén dominancia ellen irányul. De mit is jelent pontosan ez a kifejezés? Mivel a két fő női nemi hormon az ösztrogén és progeszteron, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő arányban legyenek jelen a szervezetben. Amennyiben a progeszteron, vagyis sárgatest hormon szintje csökken, fellép a fent említett ösztrogén dominancia.

Gyakran a változókori problémák esetében is olyan szereket ír fel az orvos, ami ösztrogént tartalmaz. Ilyenkor teljesen nyilvánvaló, hogy mi segít hozzá a probléma kialakulásához. Nagyon fontos, hogy pótolja a sárgatest hormont valamivel. Ebben közrejátszik az egészséges életmód, vagyis a mozgás, táplálkozás és a folyadékbevitel, de a különböző, természetes készítmények használata is. Ha ösztrogén dominancia ellen keresi a megfelelő készítményt, a progeszteron krém kitűnő választásnak minősül.