Monitor kar

A munkahelyen és otthon is fontos, hogy az íróasztalon kényelmesen elférjen minden. Ebben nyújt segítséget a monitor kar, amit könnyen fel lehet szerelni az asztal szélére.

Ennek köszönhetően a kijelző által elfoglalt terület az asztalon felszabadul, így igény szerint lehet oda is pakolni. Mivel viszonylag sokat ülnek manapság az emberek gép előtt, így érdemes megteremteni az íróasztalon egy kényelmes környezetet. Ebben fontos szerepet játszhat az is, hogy a kijelző nincs útban, de a monitor kar másik nagy előnye, hogy a pozícióját teljesen személyre szabhatjuk. A saját lábán álló monitort általában elég kis szögben lehet csak dönteni, a magasságát nem is biztos, hogy lehet állítani. Ez sok kényelmetlenséget okozhat, főleg, ha hosszú órákat kénytelen a számítógép előtt tölteni.

A monitor karral kényelmesen be tudja állítani a megfelelő magasságot, illetve a dőlésszöget. Ha pozíciót vált, akkor könnyen igazíthat a kijelző helyzetén, ha szükséges. A kar felhelyezése nem igényel fúrást, így bármikor egyszerűen áthelyezhető.