Ha trapézlemezt keres, tetőként, homlokzatként vagy kerítésenként való felhasználásra, akkor a T14-ben nem fog csalódni. A T14 trapézlemez ár azonban több tényezőtől is függhet. A trapézlemez műszaki adatlapja szerint a fedőszélesség egységesen 1100 milliméter, a teljes szélesség közel 1161 milliméter, az ajánlott maximális lemezhossz 8 ezer milliméter, a lemezvastagság 0,5 és 0,6 milliméter, a profilmagasság pedig 12 milliméter.

Az árak mégis eltérőek, hiszen a 25 mm-től alacsonyabb, illetve magasabb bordamagasságú trapézlemezek különböző célra kidolgozott bevonatokkal érhetők el. Az alucink bevonatos modell például tüzihorganyzáshoz hasonló eljárásban készülő, mindkét oldalon bevont acéllemez, tehát levegőn és a nedves környezetben fellépő korrózióval szemben is megfelelő ellenálló képességgel rendelkezik, 25 év garanciával.

A Granit Storm pedig egy 50 qm vastagságú, matt poliuretán réteggel bevont trapézlemez, ami kiválóan ellenáll az elszíneződéseknek és az UV-sugárzásnak kitett területeken is gond nélkül alkalmazható, méghozzá 40 év garanciával. A sort még hosszan folytathatnánk. A T14 trapézlemez ára tehát a bevonattól, a mérettől és a kialakítástól is függ. Minél extrémebb környezeti hatásnak áll ellen, annál drágább. Pontos árajánlatért kérjen szakértő segítséget a Turbó Kft. munkatársaitól.