Mit jelent a garázdaság?

Csupán azért, mert valaki nem ismeri pontosan a törvényeket, még büntethető. Egy szerencsétlen estének vagy esetnek köszönhetően bűncselekmény elkövetésével is megvádolhatják. Könnyen nagyobb bajba kerülhet, mint indokolt lenne. A garázdaság fogalmába például a riadalmat keltő viselkedés is beletartozik, nem csak a tettlegesség, ahogy azt sokan gondolják.

Előfordulhat hogy nem követ el erőszakos cselekedet, ennek ellenére mégis feljelentik Önt. A csoportosan elkövetett garázdaság esetében már nem csak Ön, hanem társai ellen is történhet eljárás, ami súlyosbító körülmény. Mi a garázdaság?

Aki másokban megbotránkozást, ijedtséget kelt, garázdaságot követ el. A feltétel, hogy a környezetében lévőkben veszélyérzet alakult ki. Sok esetben az emberek nem is gondolnak rá, hogy viselkedésük bántóan hat másokra. Gyakori, hogy ittas állapot miatt nem érzékelik hogy magatartásuk riasztó. A garázdaság akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért ha megvádolják, kérjen azonnal ügyvédi segítséget. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes leírást talál a garázdaság és egyéb bűncselekmények fogalmáról, és példák is segítik világosabban megérteni, értelmezni a jogi fogalmakat.