tágulási tartály
Tágulási tartály

A technológia rohamos fejlődése az élet minden szféráját lefedi. Így jöhetett létre az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tágulási tartály is. De miről van szó pontosan? Nos, ha a fűtési egységek bonyolult működési elvéről beszélünk, alapjáraton megkülönböztetünk nyitott és zárt rendszerű tartályokat.

Míg az előbbi szép lassan kikopik a köztudatból, az utóbbi sikere új távlati lehetőségeket ad a fűtés mechanikai modernizálására. Nem kell ahhoz fizikusnak lenni, hogy megérthessük a tágulási tartály működési elvét. A téli hidegben mindenki kicsit feljebb tekeri a fűtési egység szabályozóját, aminek köszönhetően a meleget adó, forró víz térfogata is nőni kezd.

Amennyiben nincs hely a megnövekedett vízmennyiségnek, a túlnyomás következtében kiold a biztonsági szelep. Éppen ezért a tágulási tartály létfontosságú! Abban az esetben, ha mélyítené az ismereteit és szívesen tudna meg többet a szóban forgó termékkel kapcsolatban, keresse bizalommal a Szivattyú webáruház profi csapatát, a fenti linkre kattintva!