telefon töltő kábel
Telefon töltő kábel

Új készülék vásárlásánál arra bíztatnak a márkák, hogy a cég saját termékeit használjuk inkább. Ezért található a dobozban mindig egy telefon töltő kábel is, hiába találnánk hozzáillőt más márkák kínálatában. Azonban sokszor ezek a telefonok nem használják ki az összes lehetőséget, így valamiért rosszabb minőséget kapunk.

Erre az egyik legjobb példa az Apple készülékei. Bár a telefonok úgy vannak megtervezve, hogy például támogassák a gyorstöltést, a dobozban található töltők nem nevezhetőek túlságosan gyorsnak. Közben más kínai márkák sokkal előrehaladottabbak és olyan készülékeik vannak, amiket akár 30 perc alatt is újra a 100%-on látunk.

Eleinte úgy tartották, hogy az akkumulátorok üzemideje csökken, hogyha túl gyorsan töltődnek fel, azonban az évek alatt bebizonyosodott ennek az ellenkezője. Ráadásul ma a legtöbb emberről elmondható, hogy általában 2-3 évente új mobilt szerez be, úgyhogy sokszor az akku nem jut el odáig, hogy tönkremenjen. Mégis, a jó telefon töltő kábel elengedhetetlen a működéshez.