TV tartó konzol

Az innovatív technológiának köszönhetően, egyre vékonyabb és könnyebb televíziókat lehet kapni a boltokban. Ez a tendencia a TV tartó konzol alkalmazásának kedvez.

A falra rögzíthető tartószerkezetek esetében, mindig meg van határozva az a maximális súlyérték, amit nem szabad átlépni. A teherbírásra vonatkozó adatok figyelembe vételével elkerülhető, hogy a TV tartó konzol eltörjön vagy kiszakadjon a falból. Ha egy nagyobb értékű készüléket helyez rá, akkor a gondatlanság miatt annak is búcsút inthet. Nem kétséges, hogy a televízió és a tartóelem pótlása is plusz költséggel jár. A teherbírási tényező figyelmen kívül hagyása nemcsak költséges, hanem veszélyes is lehet.

Elég egy óvatlan pillanat, hogy a lezuhanó készülék kárt tegyen valamelyik családtagja testi épségében. Ha el szeretné kerülni a baleseteket, akkor érdemes előzetesen tájékozódni a TV tartó konzol teherbírására vonatkozó információkról. Ha a ráhelyezett súly nem haladja meg a határértéket, akkor hosszú időn keresztül, maximálisan tudja teljesíteni a feladatát.