A PC játékipar soha nem látott magasságokat ért el és jó úton halad, hogy Hollywooddal vetekedjen, egyre több gyermeket és felnőttet ösztönözve arra, miszerint elmerüljön a virtuális szórakozásban.

Bár a vita a legjobb platformról még mindig tart, a Microsoft játékkonzol az egyik fő esélyes a nyerő címre. A kiegészítő 2002 elején látta meg a napvilágot, így ez a sorozat az egyik legfiatalabb a piacon. Ez azonban nem akadályozta meg a Microsoftot abban, hogy őrült népszerűségre tegyen szert. A rivális Sonyval ellentétben, Bill Gates cége igyekszik elkerülni a botrányokat a fejlesztés során, így inkább a stabil fejlesztési időszakot és a kellő időben történő szállítást részesíti előnyben.

A sok éve tartó folyamatos hibaelemzés, szoftver- és hardverfejlesztés eredménye pedig kiváló Microsoft játékkonzolokat eredményez, amelyek intuitív kezelőfelülettel és kényelmes játék szolgáltatások sajátos kombinációjával büszkélkedhetnek. A Microsoft játékkonzolok lehetővé teszi a valósághű játék fogalmának kiterjesztését.