A Velencei Karnevál helyszíne a Szent Márk tér, ami a város szívében található és Piazzaként is emlegetik. Ezt is érdemes megnézni a Velencei Karnevál ideje alatt. A galambok mellett, egész évben nyüzsgő és érdeklődő turisták láthatóak a téren, hiszen ez Velence egyik legismertebb és legnépszerűbb helye. Természetesen, ha már elutazunk a lagúnák városába, akkor érdemes minden látnivalót megtekinteni.

A Szent Márk-székesegyház a 800-as években épült, a monda szerint Szent Márk ereklyéi láthatóak a templomban. Homlokzatán gyönyörű képek láthatóak, többek között az ereklyék érkezéséről szóló és a hónapok munkásairól készült festmény. A bazilikával szemben található a 98,6 méter magas harangtorony, ami eredetileg világító- és őrtoronyként funkcionált, a hajósoknak volt építve. Manapság lifttel lehet felmenni a torony tetejére, ahonnan megtekinthető a Dolomit-hegység, a Szent Márk tér, a bazilika és az Alpok vonulatai.

Nem szabad kihagyni az Óratornyot (Torre dell Orologio) sem, ami korszakalkotó volt a maga idejében, mert mutatta az időt, a Hold különböző fázisait és az égöveket. Velencében látható továbbá a Dózse-palota, de feltétlenül fel kell keresni a Sóhajok hídját is. A Canal Grande az a hely, ahol az élet a legmozgalmasabb. Egy finom kávé mellett, gyönyörködhetünk a kis vaporettókban, a tipikus velencei vízibuszokban, a csatorna két oldalán elterülő épületekben, amelyek őrzik a régi idők grandiózus karneváljainak emlékét. A kultúrát kedvelőknek az egyik legjobb olaszországi látnivaló minden bizonnyal a La Fenice velencei operaház.

Ugyanakkor, egy igazi utazó programjából nem maradhat ki a Zsidó Gettó megtekintése sem. Ez a világ első gettója, amit 1516-ban alapítottak. A felsoroltakon kívül, számtalan művészeti múzeumot és kiállítást is meglátogathatunk ebben a csodálatos városban. Például a Peggy Guggenheim gyűjtemény a 20. század európai és amerikai művészeinek műalkotásait tartalmazza. A Venice Biennale kulturális alapítvány a figuratív művészetek, zene, mozi, színház területén tevékenykedik. Tehát Velencében rengeteg a látnivaló.