Rendkívül fontos, hogy minden ingatlan rendelkezzen lakásbiztosítással, azonban mégis előfordulnak olyan helyzetek, amikor a tulajdonosok fel akarják mondani a jelenlegi szerződésüket. Érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni azt is, hogy milyen biztosítási ajánlatok vannak a társaságok kínálatában, mert megtörténhet, hogy a mostaninál előnyösebb szerződést köthetünk. Lakásbiztosító váltás esetén felmondja neked a meglévő szerződésedet a Biztoshely.

Működik egy lakásbiztosítás kalkulátor a biztoshely.hu weboldalon, aminek a segítségével több biztosítói ajánlatot hasonlíthatsz össze, így könnyen előfordulhat, hogy találsz előnyösebb konstrukciót. Azonban a szolgáltatóváltás szigorú szabályokhoz van kötve, évente csak egyszer van lehetőség váltani úgy, hogy a felmondási szándékodról a biztosítási évforduló előtt legkevesebb 30 nappal tájékoztatnod kell a biztosítódat. Tudnod kell, hogyha költözés miatt akarod megszüntetni a jelenlegi szerződésedet, érdekmúlás jogcímen van erre lehetőséged.

Az ingatlan eladásától vagy a bérleti szerződés megszűnésétől lép hatályba az érdekmúlás. Még akkor is érdemes fenntartani a lakásbiztosítási kontraktust, ha a lakás üresen áll, hiszen ott is bekövetkezhetnek károk. Elég egy hevesebb zivatarra vagy csőtörésre gondolnunk, ugyanis kimondottan kellemetlen, ha az ingatlan eladása előtt a saját pénzünkből kell költenünk a károk helyreállítására. Mégis sokan döntenek a szerződés felmondása mellett. Arról, hogy mire kell figyelned a lakásbiztosítás felmondásánál, minden információt megtudhatsz az említett weblapon.

Persze, sokkal könnyebb a dolgod, ha a szakértők mondják fel helyetted az aktuális szerződésedet, amit a Biztoshely szakértői szívesen megtesznek. A portáljukon azonnal elindíthatod az új lakásbiztosítás szerződés megkötését is, amint megtaláltad a számodra minden szempontból megfelelő konstrukciót. Teljeskörű ügyintézésben lesz részed, ráadásul ingyen. Ez a szerződéskötés leggyorsabb és legkényelmesebb módja, amit érdemes kihasználnod.