Fontos dolog a leptin a szervezetven
Fontos dolog a leptin a szervezetben

Az emberi test megfelelő működéséhez számos hormont kell figyelembe venni. A leptin például azért felelős, hogy a súly optimális legyen és egészségesen tudja eltölteni a mindennapokat. Röviden, ez egy olyan hormon, ami a test zsírsejtjeiben képződik és két feladata van. Egyrészt jelzi az agynak, hogy az illető éhes vagy éppen ellenkezőleg, eleget evett és tele a gyomra.

A másik feladata pedig az energia leadásának a szabályozása. A leptin rezisztencia abból áll, hogy bár tele van a gyomra, mégis arról árulkodik az agya, hogy még éhes. Ebből kifolyólag pedig elhízás alakulhat ki, de a csontok egészsége is károsodik, hogyha nincs kezelve a probléma. Amennyiben túlsúlyos és folyamatosan ételre vágyik, bármennyit is eszik, nem lehet kizárni a leptin rezisztenciát.

Átlagosan 4 órás időtartam elfogadott evés nélkül. Ha ez is problémát okoz Önnek és folyamatosan csak enne, akkor mihamarabb vizsgáltassa ki magát! Az oldalunkon hasznos információkat olvashat a különböző lehetőségekről, amelyek elősegítik a javulását.