sertés önetető
Sertés önetető

A nagyüzemi állattartás esetén, gyakran nincs rá elég idő, hogy órarendszerűen, napi több alkalommal ki legyen osztva az étel a jószágoknak. Erre van példa a tanyasi környezetben is, hiszen akad bőven tennivaló és előfordulhat, hogy felborul a megszokott program. A négylábúak ugyanakkor éhesek lesznek, tehát valamilyen módon cselekednünk kell. Erre a célra lett kifejlesztve a sertés önetető, ami jelentős mértékben leveszi a vállunkról a terhet.

Csak annyi a dolgunk, hogy feltöltjük, majd behelyezzük a megfelelő pozícióban és már készen is vagyunk. Ahogy az elnevezés is sugallja, a sertés önetető révén az állatok ki tudják szolgálni saját magukat. Mindig annyit falatozhatnak, amennyire szükségük van.

A gyártás során kiemelt figyelmet kapott az ellenállóság, hogy az esetleges harapásokat jól viselje a termék és minél tovább alkalmazható legyen. Ismerjük meg a sertés önetető képességeit, majd teszteljük le a gyakorlatban is! Egyszerűsítsük le a feladatainkat és biztosítsuk a folyamatos ellátást az állatoknak, még akkor is, amikor távol vagyunk!