Vésőgép masszív kivitelben
Vésőgép masszív kivitelben

Vitathatatlan, hogy a dinamikus munkához kényelmes és modern szerszámokra van szükség. A vésőgép a kemény feladatokhoz lett kifejlesztve. Ezzel az eszköz bizony nem puhafa vésésére szolgál, sokkal inkább a keményebb anyagok esetében szokták bevetni. Egy tégla-, de még egy betonfallal is rendkívül egyszerűen képes megbirkózni.

A hatalmas erejét a villanymotorjának köszönheti, illetve a robosztus felépítésének.

A vésőgép kézben tartása azonban mégsem tűnik nehéznek, még több órányi használat után sem. Ilyenkor általában a rezgés miatt szoktak fáradni a kezek, viszont a modern Hitachi vésőgép beépített rezgéscsillapítóval van ellátva. Ennek köszönhetően nem olyan fárasztó a használata.

Lakásfelújítás alkalmával gyakran előkerül a vésőgép, mivel ezzel gyorsabban le lehet szedni a falról a régi csempét és a repedezett járólapokat egy szempillantás alatt feltörhetjük. Hogyha új elektromos hálózatot szeretnénk kialakítani, akkor is a vésőgéppel kell kivésni a falakban a kábelek helyét. Tehát, aki könnyen szeretne haladni a felújítási munkák során a bontással, annak érdemes beszereznie egy vésőgépet.