hidrofor tartály
Hidrofor tartály

Az önellátás egyre komolyabb figyelmet kapott az elmúlt években, aminek hála sokan döntöttek úgy, hogy befektetnek egy házi vízellátó rendszerbe. Ennek az egyik kulcsfontosságú tényezője a hidrofor tartály jelenléte. Sokat fejlődtek ezek a berendezések és rendre jelennek meg újabb kivitelek, amelyek fokozni tudják a hatékonyságot.

A hagyományos variánsokkal szemben, egyre inkább előtérbe kerülnek a gumimembrános típusok, amelyekben a folyadék már nem érintkezik közvetlenül a hidrofor tartály falával. A külön levegőrésznek hála pedig nagyobb mennyiségű folyadék nyerhető ki, mit az alapmodellekből. Többféle méret és felépítés között lehet választani.

Gyakran csak a rendelkezésre álló hely határozza meg, hogy pontosan milyen megoldás mellett érdemes dönteni. Választható ugyanis álló vagy fekvő hidrofor tartály. A nyomáskapcsoló, valamint a mérőóra felszerelésének is gyakran jut külön csatlakozó rész, így ezek felszerelés egyszerűen megoldható. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy pontosan melyik az a hidrofor tartály, amelyik esetünkben ideális a feladat ellátásra, akkor a szivattyuwebaruhaz.hu munkatársai örömmel segítenek a választásban.