fű starter műtrágya
Fű starter műtrágya

A locsolórendszerek egyes alkotóelemei lehetővé teszik az összes paraméter programozását, több üzemmódot hozva létre ezáltal. A legtöbb öntöző automata vezérlő mérete kicsi, de a rendeltetése szerint a legfontosabb láncszem a teljes automata öntözőrendszerben. Gyakran nevezik a szisztéma agyának is ezeket, mivel a legújabb fejlesztéseket tartalmazzák, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy az öntözési üzemmódok funkcionalitását a készlet alapján könnyen és egyszerűen konfigurálhassák.

A felépítésük szerint, az összes öntöző automata vezérlő tartalmaz egy panelt, amin navigációs gombok találhatóak a programok és üzemmódok beállítására. A szerkezetben helyet kap még egy folyadékkristályos kijelző, ahol az összes beállítás megjelenik, valamint egy kapcsolókkal ellátott egység is a vezetékek elektromágneses csapokhoz és érzékelőkhöz történő csatlakoztatásához. Nagyobb területek vízellátáshoz az öntöző automata vezérlők speciális modelljeiben lehetőség van kiegészítő és bővítő modulok telepítésének lehetőségére. Ne higgyen azoknak a reklámoknak, amelyek szerint vannak olyan különleges pázsitfajták, amelyeket gyakorlatilag nem kell gondozni, sőt, még nyírni sem. A pázsitnak a megfelelő állapot eléréséhez és fenntartásához szüksége van táplálékra, ezt pedig többek között a fű starter műtrágya biztosítja számára. Gyakran halljuk az ügyfeleinktől azokat a kérdéseket, hogy melyik tápanyagtartalom növelő készítmény a legalkalmasabb a gyepre és miként kell azt alkalmazni?

Nemcsak a kezdő kertészeknek, hanem a már tapasztalt agronómusoknak és szakembereknek is nehéz a választás a felkínált lehetőségek közül. Ezért ezeket általában csoportokra osztják. A fű starter műtrágyában a foszfor kell domináljon, hogy aktiválja a növekedési folyamatokat és az elsődleges gyökérzet fejlődését. A nitrogén alapú változatokat közvetlenül a hó elolvadása és a talaj felmelegedése után tanácsos használni. Ezek a nitrogén mellett, nagymennyiségben tartalmaznak foszfort és káliumot is. A fű starter műtrágya a gyep lerakásakor is felhasználható.