levendula illóolaj
Levendula illóolaj

Vannak olyan kivételes növények, amelyek a kertet színpompássá varázsolják a megjelenésükkel, de ugyanakkor ennél többet is tudnak. Amikor azt halljuk, hogy levendula illóolaj, akkor máris konkrét elképzelésünk van és jó esetben még az illatot is felidézzük magunkban. Nagyon sokrétűen használható fel ez a fantasztikus készítmény, hiszen a szakirodalomban jó néhány alkalmazási területét találjuk meg.

Nagyon egyszerűen bejuttathatjuk az otthonunk levegőjébe, ugyanis párologtató lámpákon keresztül, pár perc alatt már sajátos harmóniát teremt. A levendula illóolaj nyugtat és egyben frissít. Csillapítja az esetleges testi fáradságot és a lelket is élénkíti. Aromafürdőkben kihasználni a képességeit minden tekintetben érdemes, de némi praktikummal saját parfümöt is készíthetünk belőle.

Amennyiben rendszeresen kényeztetjük a testünket masszázzsal, úgy a levendula illóolaj alkalmas arra, hogy az erre a célra használt készítménybe keverve, tovább üdítse a fáradt tagjainkat. Jó tudni, hogy a levendula illóolaj könnyedén keverhető citrusfélékkel, erdei növényekkel és más fűszerek jellegzetes aromáival.