Ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a folyamatos alkatrészáradattal, amit a gyártók produkálnak. A bicikli alkatrészek esetében mindig figyelni kell arra, hogy mi mivel kompatibilis.

Ha veszünk egy másik váltókart, akkor nem mindegy melyik gyártó termékét választjuk. Szinte minden bicikli alkatrészeket gyártó cég saját szabványokat és technológiákat alkalmaz.

Ezért például egy SRAM váltókarral nem fog összhangban dolgozni a Shimano váltó. A fejcsapágyak és középrészek esetében a különféle méretkülönbségek labirintusában találjuk magunkat. De még egy fékbetétet sem olyan egyszerű kicserélni, hiszen pont olyan modellre lesz szükségünk, mint a régi.

Ha az nem áll a rendelkezésünkre, akkor ki kell nyomoznunk, hogy milyen illik az adott fékbe. Szerencsére a bikediscount.hu hatalmas választékot kínál az ilyen és ehhez hasonló bicikli alkatrészek közül. A hobbi és profi bringások egyaránt megtalálhatják az igényeiknek megfelelő bicikli alkatrészeket. A minőségi tartozékokkal, kiegészítőkkel növelhetjük a bringázás élményét.