Beteggondozás otthon
Beteggondozás otthon

Régen, amikor valaki súlyos betegségben szenvedett, akkor kórházba került és ott is maradt, amíg teljesen helyre nem jött. Azonban, napjainkban egyre inkább elterjedt az otthoni beteggondozás. Csak a legsúlyosabb esetekben mennek kórházba az emberek.

Az alapvető orvosi berendezések és gyógyászati segédeszközök már könnyen beszerezhetőek és a használatuk sem bonyolult, így lehetővé válik bárki számára a beteggondozás. Persze kell hozzá egy jó adag elhivatottság és türelem is, de a betegeknek is előnyére válik, ha otthon, a családja körében lábadozik.

A tapasztalat azt mutatja, hogy azok a betegek gyorsabban felépülnek, akiket a szeretteik nap mint nap körülveszik és gondoskodnak róla. A kórházakban egy ápoló több tíz beteget kell ellásson, így nincs ideje mindenkivel annyit törődni.

Az otthon történő beteggondozás esetén viszont, egy betegre akár több „ápoló” is jut, így minden igényét pillanatok alatt teljesíteni tudják. Bár a gondozáshoz szükséges eszközök néha igen komoly összegekbe kerülnek, de a kórházi ellátásért még többet kellene fizetni.