UTP kábel toldó
UTP kábel toldó

Manapság már el sem tudjuk képzeli azt a lakást, ahol nincs bekötve az internet. Ez az egyik lényeges mozzanata a beköltözésnek, hiszen az elsők között szerepel az internet bekötése. Szerencsére a kiküldött szakember rendelkezik az UTP kábel toldó több változataival is, ezért egyáltalán nem okoz fennakadást a világháló bekötése.

Amennyiben már látta, hogy miként működik ez a folyamat, akkor tudja, hogy először azt a kábelt veszi figyelembe a szerelő, amelyiket még az előző tulajdonos hagyott maga után. Ezt ráköti egy teszterre és megnézi, hogy hibás vagy még alkalmazható. Ekkor jön az UTP kábel toldó, ami képes összekötni két különböző vezetéket.

Amennyiben a lakásban lévő tökéletesen működik, semmi értelme azt teljesen lecserélni. Mindössze annyit kell tenni, hogy azt meghosszabbítják egészen odáig, ameddig az új lakó kéri. Természetesen napjainkban a WiFi az elterjedt, ezért az UTP kábel toldó mindössze a jelelosztóig kell eljuttassa a vezetéket. Ezt követően a lakók már képesek megoldani a további lényeges lépéseket.