Online készletnyilvántartó

Adataink elveszítése nagyon sok fejtőrést okozhat, hiszen gyakran egy számítógép meghibásodása miatt, több év vagy hónap munkája is elveszhet. Ennek megelőzésére lett kifejlesztve az online készletnyilvántartó, aminek alkalmazása mellett, számos pozitív érvet sorolhatunk fel.

Az egyik ilyen érv, hogy távoli adatbázisokat használhatunk, távoli szervereken, amelyeken naponta több teljes mértékű mentést is elvégezhetünk. Annak ellenére, hogy az online készletnyilvántartó távoli szervereken fut, hiszen akár Franciaország, Románia vagy Ukrajna is lehet az adatbázisunk tárolási helye, mégis rendkívül biztonságos.

Mindezek mellett, szintén az előnyökhöz sorolható, hogy nem kell telepíteni. Bármelyik böngésző segítségével rákereshetünk és bejelentkezhetünk, mert az online készletnyilvántartó a nap 24 órájában elérhető. Mivel nem kell telepíteni, ezért a helyi adatbázison semmilyen adat nem tárolódik, így nem kell attól tartanunk, hogy a saját adatbázisunk meghibásodása vagy bármilyen más rendszerhiba miatt elvesznek azok.