Emberiség
Emberiség

A Földön ma már több mint hét milliárd ember él. Megannyi kultúra, nyelv, szokás és hagyomány alakult ki az emberiség történelme során, ami leírhatatlanul színessé varázsolja civilizációnkat.

Minden nép fontosnak tartja saját hagyományai ápolását és kulturális értékei megőrzését a következő generáció és szélesebben értelmezve az egész emberiség számára, hiszen a mai globális világunkban a különböző kulturális értékekre nem csak az adott nép, de a külföldi látogatók is kíváncsiak.

Ezekre az értékekre épülnek a legkülönfélébb turisztikai programok is, hiszen az utazások során mindenki szeret elmerülni az adott ország színes kultúrájában és gasztronómiájában. A Távol-Kelet egzotikus világa például már az ókorban is számos látogatót vonzott, s ez a mai napig nem változott.

Az emberiség sokszínű kultúrájának köszönhetően bárhova is vigyen az utunk, minden vidék, város, ország vagy földrész tartogathat érdekességeket az oda látogató számára. Mindaz, ami a helyieknek szokványos vagy unalmas, egy odaérkező számára egzotikusnak és érdekesnek tűnhet, s ez teszi olyan különlegessé világunkat, amiben élünk.