Használt gumiabroncs
Használt gumiabroncs

A különféle gumijavító műhelyekben többféle folyamatot elvégeznek, amelyek szerves részét képezi a centírozás, illetve a defektek javítása és a csere is. A használt gumiabroncs cserefolyamatához olyan profi műhelyt érdemes választani, ahol nemcsak azt végzik el, amit kér, hanem átvizsgálják az abroncsokat és segítenek kijavítani a hibát is. A defektjavító weboldal szakemberei arra is figyelmeztetik az ügyfelet, amely problémák a jövőben esetlegesen bekövetkezhetnek.

A szakértők azt tanácsolják, hogy az autóban lévő ötödik kereket, vagyis a pót- vagy mankókereket ellenőriztessék le, mielőtt útnak indulnak. Ez azért fontos, mert ha valamilyen véletlen folytán defektet észlelne, akkor cserélje le az abroncsot és menjen el a legközelebbi szervizbe. A pótkerék meglétét nem írja elő törvény, de azért a legtöbb autósnak a csomagtartóban lapul. Bár az újabb típusú gépjárművekben már nincs, ám helyette defektjavító készletet adnak. Azonban mindig jó, hogyha az autókban van egy pótkerék.

A használt gumiabroncs szerelése a defektjavító.hu weboldal szakértői által, minden esetben tökéletesen megvalósulhat. A szerelők megpróbálnak minden problémát kijavítani. A modern defektjavító készletben általában megtalálható egy kis, szivargyújtóról működtethető kompresszor is, amiben tömítő folyadékot helyeznek el. Az autógumi szerelés alkalmával, a tömítő folyadékot a defekt helyére kell betölteni. A kompresszor szépen el fogja oszlatni a folyadékot a kerékben és levegőt is fúj bele.

Ezek a szerkezetek már nagyon intelligensek és fejlett technológiával működnek. A tényleges és műhelyben végzett autógumi szerelés előtt, érdemes a hibát, illetve a defektet kijavítani. Az igazsághoz tartozik, hogy sajnos a defektjavító készlet az esetek több mint 90%-ban nem alkalmazható sikerrel. Ez azért van, mert a leeresztett felni a gumin „legyalogolja” azt. Éppen ezért jó, hogyha az autóban megtalálható a pótkerék is, amit csak fel kell szerelni a sérült abroncs helyére, bár az is előfordulhat, hogy egyeseknek a pótkerékcsere sem megy egyszerűen.