RCA jack
RCA jack

Annyi fajta csatlakozó van manapság a legkülönfélébb kütyükhöz, hogy a hozzá nem értő ember nem tudja, hogy melyiket kell megvenni. Legtöbb esetben az RCA jack nem hiányozhat. Ez egy olyan gyengeáramú elektromos csatlakozó típus, amit legtöbbször a hang-, és videó jelátvitelre alkalmaznak. Az RCA jack azért állja meg a helyét rengeteg szituációban, mert ez többféle jelátvitelkor is remekül teljesít. Ez persze több csatlakozó fajtánál is előfordul, azonban gyakran csakis ez a változat tudja garantálni a hibáktól mentes működést.

Annyit tudni kell az RCA jack kellékről, hogy ezt régebben csakis analóg hangjelek átvitelére használták. Mostanság azonban egy roppant sokoldalú eszközzé vált. Legfőképp konzumer készülékek esetén van erre nagy szükség. A kompozit vagy komponens videókábeleken gyakran lehet megfigyelni az efféle RCA csatlakozót. Az ilyen vezetékeknél a digitális hangátvitel során nagyon fontos az impedancia illesztés, ezért itt jobb minőségű csatlakozókat használnak a gyártók. Mivel a számítógépek alaplapjáról digitális hangjeleket lehet kapni, ezért az RCA jack itt megint egy nélkülözhetetlen eszköznek bizonyul. Az RCA fajta mellett szól az is, hogy ez elektromos szempontból sokkal jobb, mint a szimpla jackdugó. Azonban az hátrány, hogy a csatlakozáskor a melegpont előbb érintkezik, mint az árnyékolás, azaz a gyűrű. Hol rendelhető ez meg? Számtalan produktummal várja a vásárlókat a kacsa-audio.hu bolt, ahol a DIN kábel felhozatal is roppant változatos. Sokan habozás nélkül az AudioQuest Angel fajtát veszik meg.

Ez egy olyan aszimmetrikus, úgynevezett double balanced geometriájú vezeték, amelyik tömör PSS ezüst vezetővel, polietilén légcsöves és DBS szigeteléssel, szén-tartalmú NDS zajelnyelő rendszerrel rendelkezik. Mivel mindezek egy termékben adottak, nem is csoda, hogy a hozzáértők előszeretettel választják ezt a DIN kábel változatot. A webshopban ez sokféle méretben beszerezhető. Sokan szeretik még a Furutech FC-AG-12 DIN kábel modellt, ugyanis ez egy alpha eljárással kezelt, ezüstözött réz vezetőjű lemezjátszó karvezeték.