Ablakcsere bontás nélkül
Ablakcsere bontás nélkül

Az emberek bizonyos része, nem szeret takarítani. A házfelújításnál sincs ez másképp. Viszont az ablakcsere bontás nélkül is kivitelezhető, de vannak előnyei és hátrányai, amennyiben ezt a megoldást választjuk. Persze amint meglátjuk ezt a lehetőséget, egyből az a kép tárul elénk, hogy semmi törmelék, csak szép új ablakok.

Ám vannak árnyoldalai annak, ha az ablakcsere bontás nélkül történik. Mivel az új ablak, a régi tokba kerül beszerelésre, az üvegfelülete csökkenni fog, ez elég nagy hátrány, főleg amikor kisméretű ablak áll a rendelkezésünkre. Nem minden esetben lehet tökéletes szigetelést biztosítani, ami hosszútávon sok kellemetlenséget okozhat.

Persze nem kell jönnie a kőművesnek, nincs hosszadalmas takarítás, újrafestés. De érdemes elgondolkodni rajta, hogy egy ablakcsere bontás nélkül megéri számunkra, vagy egy kicsivel több pénzt és energiát belefektetve, nem kell azon aggódnunk, hogy a nyílászárókkal az évek során, bármilyen probléma felmerülhet. Természetesen mindenki azon megoldás mellett dönt, amelyiket jónak látja.