Remek minőségű tölgyfa bútor
Remek minőségű tölgyfa bútor

Köztudott, hogy mindegyik fának más az anyaga, a színe és a tartóssága. A tölgy az egyik legkedveltebb anyag a bútorgyártásban, mivel a tölgyfa bútor igen jellegzetes színnel rendelkezik és nagyon tartós anyag. A tölgy természetes, szürkésbarna színét nagyon kedvelik a vásárlók, így a bútor gyártók igyekeznek, hogy ezt a lakkozással még inkább kiemeljék és ne fedjék el.

Természetesen, ha a vásárló más színárnyalatot szeretne, akkor ez maradéktalanul megvalósítható, a természetesség határain belül. A tölgyfa bútor mégsem a színe miatt olyan kelendő, hanem a nagymértékű időtállósága és strapabírása miatt. Egy panzióban vagy vendéglőben fokozott használatnak vannak kitéve, így a sérülések esélye is nagyobb. Ezt másképpen nem lehet kivédeni, mint olyan bútorok, ágyak, asztalok és polcok beszerelésével, amelyek bírják a külső hatásokat. Ez nem azt jelenti, hogy a tölgyfa bútor ne igényelne időnként törődést.

Az ilyen bútordarabokat időnként át kell dörzsölni fakímélő szerekkel, hogy az eredeti fényüket és frissességüket megtartsák. Az asztaloknál ez kiemelten fontos. Mivel az erezetük és fényük kiváltképpen tetszetős, a tölgy asztalok sokszor fedetlenül, asztalterítő nélkül kell bírják a mindennapi igénybevételt. Ezért a felületüket többször kell kezelni, mint például a szekrényeket. Ezek az asztalok a családi házakban, a nagy ünnepségekkor igen fontos szerepet játszanak, mivel köréje gyűlik össze a család apraja-nagyja. Igazán szép és otthonos látványt nyújthatnak a tölgy asztalok, ha csillogó és karcmentes a felületük. Ennek érdekében, csakis a házigazdák tudnak tenni.

A családi tölgy asztalok egyik kedvelt típusa a kinyitható vagy bővíthető fajta. Ha Önnek is ilyen van otthon, akkor a kinyitható részt se felejtse el kezelni, mivel annak ellenére, hogy nincs annyi hatásnak kitéve, mint a többi része, a lakkozása ezeknek a daraboknak is megfárad. Ahogy láthatja, a tölgy asztalok beszerzése a hosszú távú befektetés mellett, gondos odafigyelést is igényel. Szerezzen be megfelelő fakímélő és tisztító szert hozzá!