szúnyogháló ajtó
Szúnyogháló ajtó

Sokan még napjainkban is a falusi környezet mellett teszik le a voksukat a város zaja helyett, nem zavarja őket a veteményeskert gondozása, tojást és tejet adó állatok tartása és más kültéri munkák elvégzése. Mivel szúnyogháló ajtó felszerelésére is lehetséges, a nyári melegben bárki ledőlhet pihenni a nyitott ajtó mellett anélkül, hogy el kéne magát barikádoznia a kinti rovaroktól.

Egy egészséges ökoszisztémában a növények ültetése hasznos és kevésbé hasznos lakóknak ad meghívót, akik csendben segítik a flóra javulását. Lehet, hogy első ránézésre nem tűnnek szépnek, de a falun élő embernek előbb vagy utóbb érdemes megbarátkoznia velük, főleg, hogy a lakásba is bejutnak.

Míg a katicabogarakat szeretettel tesszük vissza a természetbe, a legyek és szitakötők már nagyobb problémát jelentenek. A darazsak félelmetesnek tűnhetnek, a szúnyogok pedig kellemetlenné tehetik az estéket. Azonban, ha az ablakok mellett a szúnyogháló ajtóra is felkerül, megelőzzük a légycsapók, rovarirtók és más csapdáknak a használatát.