pulzus csökkentése légzéssel
Pulzus csökkentése légzéssel

A pulzusszámnak nagyobb jelentősége van, mint az elsőre gondolnánk. Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy egy átlagos ember szíve nyugalmi állapotban, percenként 80-szor pumpál vért a testébe, az még nem tűnik soknak.

Még az sem mond túl sokat, hogy ez évente több mint 42 millió szívverést jelent, hiszen ez a szív dolga. De, amennyiben megtörténik a pulzus csökkentése légzéssel, ami jelentsen akár csak 2 szívverést mínuszba, akkor az 1 millió dobbanás terhét veszi le az egyik legfontosabb szervünkről, amit már nem lehet félvállról venni.

Tehát igenis érdemes foglalkozni a témával és elsajátítani a technikát, amivel megvalósítható a pulzus csökkentése légzéssel, mert az rengeteg felesleges munkától óvhatja meg a szívünket.

Arról nem is beszélve, ha a pulzus csökkentése légzéssel nemcsak 1-2 szívverésben merül ki, hanem ennél jóval többel sikerül lejjebb vinni az alapértéket. Az már egy emberi élet során éveket is jelenthet pluszba, főleg, ha még egyéb tényezőkre is odafigyelünk az egészségünk megőrzése kapcsán.