A párásító készülék jelentősége
A párásító készülék jelentősége

Minden szempontból nagyon fontos, hogy egészségesen éljünk és már amennyire lehet, komfortos környezetet alakítsunk ki magunknak.

A párásító készülék olyan eszköz, aminek a segítségével jobbá tehetjük a szoba levegőjének a minőségét. Rengeteg készülék létezik már a piacon, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt. Vannak meleg párásítók, amelyek felforralják a vizet és az így keletkezett gőz kijut a levegőbe.

A hidegpárásítók nem vízgőzzel működnek, ráadásul elpárologtató készüléknek is nevezik őket, mivel a szoba levegőjét szívják be, majd ezt engedik vissza a térségbe, a páratartalomnak megfelelően. Léteznek még ultrahangos hidegpárásítók, amelyek rezgéssel, magas frekvencián átalakítják a vizet pici vízcseppekké és egy csövön keresztül engedik a párát a levegőbe.

Majdnem minden párásító készülék szabályozható, vagyis beállítható rajta, hogy milyen erősen fújja ki a párát. Vannak olyan modellek is, amelyek rendelkeznek illóanyag adagolóval, így még egy aromaterápiás estét is tarthatunk.