Óriási változáson ment át a piac az utóbbi években, ami a termékinnovációt illeti és ez egy halom használati tárgyra igaz. A női okosóra néhány éve még nem volt sehol, de ha elvétve láttunk is ilyesmit a világjárta hölgyek kezén, biztosan nem volt tömeges jelenség.

Ezzel szemben ma már rendkívül elterjedt bizonyos körökben a használata, hiszen amellett, hogy kifejezetten csinosan mutat a hölgyek csuklóján, rendkívül hasznos is. Leginkább talán a fiatal, de már dolgozó nők használják, akik kellően elfoglaltak ahhoz, hogy lényeges legyen az okos időbeosztás, amiben roppant hasznos lehet ez a készülék.

Nem csupán a napi ügyek szervezésében jön jól, de egy halom tényezőről hasznos és időszerű információval látja el a női okosóra a tulajdonosát. Például az időjárási viszonyok alakulása nagyon népszerű, hiszen rengetegen sportolnak ebben a korosztályban, nekik pedig ez kritikus adat. De a sportolás alatt tapasztalt fiziológiai elváltozások, például a pulzus és hasonlók is érdekes, üde színfoltja az adatoknak.