Praktikus napvitorla háromszög
Praktikus napvitorla háromszög

Szinte mindenki, akinek van kertje, találkozott már azzal a jelenséggel, amikor túlságosan süt a Nap és jól jönne néha egy kis árnyék. Ezen problémára jelent megoldást a napvitorla háromszög. Felszerelése tökéletesen egyszerű, szinte bárhol könnyűszerrel felszerelhető, csupán kell találni néhány fix pontot a kertben, ahová kiköthetőek a sarkai.

Anyaga könnyű, több színben elérhető a piacon, bár jellemzően világos színekben szokott pompázni, hogy visszaverje a napsugarakat. A napvitorla háromszög talán ott a legnépszerűbb, ahol gyermekek is vannak a háznál, hiszen ők állandó mozgásban vannak és ez a találmány akár mozgatható is, egyik helyről leszereljük, a másikra felszereljük. Különböző méretének köszönhetően, igazán ideális a legkülönlegesebb alakú kertekben is.

Az úgynevezett napvitorla háromszög létezik négyzet formában is, ami furfangos megnevezése okán mosolyt válthat ki az érdeklődőkből. Az azonban egészen bizonyos, hogyha van kertünk, nagyon jó, ha kéznél van a nyári hónapokban egy ilyen árnyékolásra alkalmas tárgy.

Vannak azonban más megoldások is az említetten kívül, amelyek árnyékolásra alkalmasak. Erre pedig jó példa az árnyékoló háló, ami ugyanakkor kiváló térelválasztó funkcióval is rendelkezik. Nagyon gyakori probléma szokott lenni a szomszédok között, ha akarunk, ha nem, sikerül átlátni a másik udvarába.

Sok frusztrációt és mérgelődést szokott az ilyesmi okozni. Ilyen esetekben növényeket ültetnek az illetékes felek, mondjuk fákat vagy egyéb buja növényzetet, hogy ne legyen lehetőség tekingetni, vagy egyéb térelválasztó megoldás után néznek. A választás során számos szempontot érdemes átgondolni, mint például a megoldás költségességét, vagy működik-e az adott opció minden évszakban.

Ugyanis ha növényeket ültetünk, de nem örökzöldet választunk, hanem lombhullató növényt, akkor a tél hónapokban bizony újra nyakunkba hullik a gond, miszerint a szomszéddal ismét látjuk egymást. A térelválasztó háló tehát még mindig a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnik a sok közül.