Kültéri mozgásérzékelős lámpát
Kültéri mozgásérzékelős lámpát

Vannak emberek, akik minden apró rezzenésre felébrednek, azt is meghallják a hálószobából, ha az udvaron járkálnak a macskák. Az ilyen udvaron szükséges a kültéri mozgásérzékelős lámpa beszerzésére, mert ezzel minden mozgást nyomon lehet követni.

A mozgásérzékelő helyes beállításával, még a macskák mozgását is lehet érzékelni, de általában takarékossági okok miatt, ezt a megoldást kerülni szokták. Az ilyen kültéri lámpa elhelyezése nagyon sok körültekintést igényel, vigyázni kell arra, hogy a fényszórónak az udvar minden fontos szegletére legyen rálátása.

Ha nem lehet a falra, védett helyre szerelni, akkor olyan helyet kell keresni neki, ahol nem ázik és nem fújja a szél. Habár a kültéri mozgásérzékelős lámpa többnyire vízhatlan kiszerelésben kerül forgalomba, azért az idő múlásával a tömítések megrepedeznek és bekerülhet a világítótestbe a víz. A víz pedig könnyen rövidzárlatot okozhat, de az is elég a bajhoz, ha a benne levő fémtestek oxidálást idézi elő, ezzel megszakítva az áramkört.