Klíma a kényelmes mindennapokért
Klíma a kényelmes mindennapokért

A légkondicionáló vásárlása előtt, fontos szempontokat kell mérlegelni, mint az ár, a zajszint, vagy éppen a teljesítmény. Ez utóbbit talán a legnehezebb kiszámítani, hiszen a klíma teljesítményének pontos megadásához hő-szükségleti számításokon keresztül vezet az út.

Persze jobb alternatíva, ha nem bonyolítjuk ennyire túl a dolgot és a szakemberek, valamint a forgalmazók sokéves tapasztalatára, tanácsaira bízzuk magunkat. Igaz, ez utóbbi módszer is igényel egy kis utána gondolást, számolgatást, de messze nem annyit, mint az első esetben.

Fontos tudni, hogy a klíma normál vagy extrém körülmények között lesz-e használva. Ez utóbbiba beletartozik a déli fekvés, a tetőtéri elhelyezkedés és még pár dolog. Amennyiben igen, akkor nyilván kicsivel nagyobb teljesítményű klímát érdemes beszerezni.

Amennyiben a fenti kérdést eldöntötte, úgy egy nagyon egyszerű képletet használva már ki tudja számolni a megfelelő teljesítményt vagy pedig kattintson és nézze meg a már elkészült, adatokkal feltöltött táblázatot!