Kerti konyha építése
Kerti konyha építése

Minden háztulajdonos vágyik egy kemencére, aminek köszönhetően a tavaszi és nyári sütögetés során igazán ízletes ínyencségeket lehet elkészíteni, aminek örülni fognak majd a vendégek. Azt azonban tudni érdemes, a kerti konyha építése abszolút nem egyszerű, hiszen már a kezdeti lépéseknél is felmerülnek olyan problémák, amiket ha az ember félvállról vesz, akkor később nem lepődhet meg azon, ha valami nem működik rendesen, és például a kemence csökkentett hatékonysággal funkcionál.

A kerti konyha építése során az egyik legnagyobb gondot az anyagválasztás jelenti. Sokan azt gondolják, hogy az igazán modern vasszerkezet, cementhabarcs és bizony a samott vagy épp a beton elengedhetetlenek, legyen szó akármilyen fázisról is a kivitelezést tekintve. Egyes lépéseknél azonban ezeket hanyagolni kell, teret biztosítva a megfelelőbb alapanyagoknak. A kerti konyha építése ezekkel csak bizonyos esetekben mehet végbe, más alkalmakkor távol kell tőlük maradni.

Ezt egy szakértő pontosan tudja, ezért ha a nem tapasztalt építő valami gondba ütközik, érdemes segítséget kérni egy profitól. A kerti konyha építése ezáltal zökkenőmentesen folyhat tovább. Problémát jelent az is, hogy túl nagyra építi az ajtót a tulajdonos, ami miatt megnő a hőveszteség. Nyilvánvalóan, ezt mindenképp illik elkerülni, ugyanis emiatt sokkal több szenet vagy épp fát kell elhasználni, hogy meglegyen a kellő hőfok, illetve sok esetben, mikor kint hidegebb van, lényegesen könnyebben kijut a megtermelt hő. Erre mindenképp vigyázni kell.

Sőt, a divatosnak hitt megoldások is ronthatnak a végeredményen a kerti konyha építése során, hiszen gyakran megesik, hogy a rosszul elhelyezett parazsaló nyílások helyet kapnak, ami hőveszteséggel járhat, ugyanis ezek elvezetik a hőt és hűtik a kemencét. Semmiképp sem szabad kifelejteni a nem megszokott építési technológiai sorrend alkalmazását az építés során. Végezetül pedig a kerti konyha építése után arra is figyelni kell, hogy a tulaj óvakodjon a túl nagy tűz rakásától, ami sajnos repedéshez és komolyabb károsodáshoz is vezethet.